V Praze rychle přibývá moderních kanceláří. Nabízejí mnohem víc než jen pracovní stůl a lákají k návratu z Home office

  • Trend home office pomalu střídá hybridní pracovní režim, kdy se chodí do kanceláře dva až tři dny v týdnu 
  • O nové pracovní prostory je tedy stále zájem, musí ale odpovídat potřebám dnešních zaměstnanců, kteří vyžadují dobrou dostupnost, chill out zóny i designové interiéry vzbuzující kreativitu 
  • V Praze takových moderních komplexů přibývá, patří k nim například kampus The Park na Chodově nebo projekt Port7 v Holešovicích 

Pracovat na sto procent z domova vyhovuje jen málokomu. Mnohem častější je v posledních letech hybridní model, který kombinuje docházení do kanceláře s částečným home office. V zahraničí je běžný už několik let, v Česku si získává popularitu až nyní. Výhody přitom může přinést oběma stranám – firmám zajistí větší zájem ze strany kvalitních uchazečů a zaměstnance bude motivovat. 

Malý rozdíl v nákladech, velký nárůst produktivity 

Celých 78 procent zaměstnavatelů si myslí, že jsou jejich zaměstnanci s vybavením a podobou kanceláře spokojeni. Přitom více než polovina z nich považuje aktuální pracovní prostředí za nevyhovující. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu agentury Ipsos realizovaného pro společnost Scott.Weber Workspace, která provozuje servisované kanceláře, coworkingy a eventové prostory po celé Praze. 

Situace se ale postupně mění a přispívá k tomu i zmiňovaná firma, která aktuálně obsluhuje 12 administrativních center o rozloze 35 tisíc metrů čtverečních, přičemž další rychle přibývají. Nově společnost nabídne téměř 900 kancelářských míst v rámci projektů The Park a Port7. 

Moderně smýšlející šéfové si uvědomují to, co říkají snad všechny studie a analýzy. Produktivita zaměstnanců roste, či alespoň neklesá, když mají možnost rychlého odpočinku v relaxační zóně. Pozitivně působí i sdílené designové prostory, které podněcují kreativitu. Bohužel někteří konzervativně uvažující manažeři si myslí, že místo se stoly a počítači je efektivně využité a nepracovní prostory jsou zbytečné a vlastně drahé. Opak je pravdou a stále více firem si to už uvědomuje. Tato změna myšlení přichází i s generační obměnou a nástupem mileniálů a generace Z,“ vysvětluje Adam Zvada ze společnosti Scott.Weber Workspace. 

O pauze do parku, nebo rovnou k vodě? 

Část nových kanceláří vznikla v komplexu The Park na Chodově, jemuž se často přezdívá pražské Silicon Valley. Není divu, soustředí se tu největší a nejznámější technologické společnosti fungující na zdejším trhu. Velkou výhodou je rovněž skutečnost, že ačkoliv jde o výborně dostupnou lokalitu přímo u metra a velkého nákupního centra Westfield Chodov, celý pracovní prostor obklopuje zeleň. V kampusu se navíc nacházejí restaurace a kavárny s venkovním posezením či golfové a volejbalové hřiště, zatímco uvnitř čeká spousta zábavy na fanoušky klasického gamingu i aktivních PC her. 

Další kanceláře otevřela společnost Scott.Weber Workspace v unikátní administrativní budově Port7 nedaleko holešovického přístavu. Zde se bude líbit všem, kdo hledají kreativní prostory a chtějí svým zaměstnancům i klientům dopřát nevšední zážitky. A to jak během pracovních schůzek, tak firemních večírků. Vedle zasedací místnosti přímo na vodě láká objekt třeba na střešní terasy a další navazující služby. Nechybí ani zážitková restaurace, posilovna či wellness centrum. 

Celý článek na portálu euro.cz si můžete přečíst zde.

Další příspěvky

Články z oboruDoporučujeme
07. 09. 2023
Čas čtení 4 min. Coworking je stále populárnější u živnostníků, malých i velkých firem. Co je zdrojem jeho úspěchu…

Děkujeme, že máte zájem.

Teď už jenom stačí, když nám na sebe zanecháte kontakt. 

Pokud ale spěcháte, neváhejte nás kontaktovat na čísle: +420 601 389 500.

Váš tým Scott.Weber Workspace 

Máš zájem o tuto pozici?

Napiš nám něco o sobě



Máš zájem o tuto pozici?


Napiš nám něco o sobě

Pošlete nám životopis