Jak pracovní prostředí zmírňuje kulturní šok?

Globalizace a internacionalizace trhu v posledních letech vedla mnoho lidí k pracovní migraci za hranice jejich rodné země. Multikulturní týmy dnes nejsou žádnou raritou a tenhle trend narůstá i navzdory pandemii. 

Praha jako centrum obchodu je městem s nejvyšší koncentrací cizinců pracujících v České republice. Relokace a následná adaptace je náročný proces nejen kvůli přizpůsobování se novým podmínkám, ale také z hlediska začlenění se do komunity. Lidská potřeba socializace je neodmyslitelnou součástí každého z nás. Vědomí, že někam patříme posiluje pocit bezpečí.

Navození pocitu „jako doma“, zvyšuje motivaci a na druhé straně eliminuje riziko návratu do rodné krajiny. 

Strohé prostředí klasických kanceláří můžou zvlášť v tomhle případě působit poněkud demotivačně. Důležitým bodem je poskytnou vhodné podmínky jak na práci, tak na aklimatizaci. Setkávání se s lidmi s podobnými zkušenostmi zmírňuje kulturní šok. 

Společné coworkingové prostory nahrávají do karet firmám, které chtějí svým zaměstnancům poskytnout co největší pohodlí. Existuje řada podnikatelů a freelancerů, nepocházejících z České republiky, kterým k adaptaci pomáhá komunita v už zmíněných coworkinových prostorách. Nezapomínejme však na riziko, které se pojí s iniciativou podnikat na území České republiky se sídlem firmy v zahraničí. Reprezentativní virtuální kancelář v atraktivních pražských lokalitách zvyšuje relevanci a důvěryhodnost v navazování obchodních vztahů.

V agentuře Foreigners se věnují celé řadě témat spojených se zaměstnáváním cizinců. Podívejte se na jejich článek, kde zjistíte více informací také o flexibilním pracovním prostředí, které nabízí taky naše nově otevřené centrum BLOX jenom kousek od letiště. 

Další příspěvky

Články z oboruDoporučujeme
07. 09. 2023
Čas čtení 4 min. Coworking je stále populárnější u živnostníků, malých i velkých firem. Co je zdrojem jeho úspěchu…

Děkujeme, že máte zájem.

Teď už jenom stačí, když nám na sebe zanecháte kontakt. 

Pokud ale spěcháte, neváhejte nás kontaktovat na čísle: +420 601 389 500.

Váš tým Scott.Weber Workspace 

Máš zájem o tuto pozici?

Napiš nám něco o sobě



Máš zájem o tuto pozici?


Napiš nám něco o sobě

Pošlete nám životopis