Chcete zaměstnávat cizince? Dopřejte jim benefity v podobě relokačních balíčků

Stabilně nízká nezaměstnanost v Česku zapříčiňuje, že se firmy musí po talentovaných pracovnících dívat také v zahraničí. Zájem napříč odvětvími je tak velký, že se společnosti začínají předhánět v tom, kdo nabídne lepší benefity. Chystáte se i vy zaměstnat cizince, ale nejste si jistí, jak na to? Agentura Foreigners má 13 let zkušeností a ráda vám pomůže s celým imigračním i relokačním procesem. Poradí také, jak benefity pro cizince v podobě tzv. “relokačních balíčků” nejlépe nastavit.

Zaměstnávání cizinců

V České republice je v posledních pár letech stabilně nízká nezaměstnanost. I to zapříčiňuje zvýšený zájem o relokaci zaměstnanců ze zahraničí, a to prakticky ve všech oblastech ekonomické migrace napříč všemi regiony. Zájem je o bílé límečky, modré límečky i tzv. růžové límečky. Firmy se o kandidáty lidově řečeno “přetahují”.

Legální zaměstnávání cizinců ale není jednoduchou záležitostí. HR manažeři často nemají prostor ani čas orientovat se v neustále se měsíčních pravidlech a zákonech. Spousta informací se sice dá najít online, ale ty mohou být neúplné, nepravdivé, nebo se nemusí slučovat s tím, jak to funguje v praxi. Situaci komplikuje i to, že v každém městě může Úřad práce k této problematice přistupovat trochu jinak.

Imigrace, relokace, integrace

Péče o zahraniční zaměstnance nekončí ani s jejich příjezdem. Zejména ti cizinci, kteří jsou v České republice poprvé, budou potřebovat pomoct například s hledáním ubytování, registrací na Odboru azylové a migrační politiky a dalšími zdánlivými drobnostmi, se kterými si bez znalosti českého jazyka nebudou umět poradit.

I proto se u nabídek práce pro cizince pomyslným jazýčkem na vahách mohou stát benefity v podobě tzv. relokačních balíčků. Ty mohou obsahovat veškeré služby, co zahraniční zaměstnanec v Česku potřebuje, od pomoci s imigračními a relokačními záležitostmi až po poskytnutí pojištění, home search, tlumočnictví a interkulturní tréninky. 

Díky balíčku se cizinec bude cítit jako doma a bude se tak moc soustředit na svou práci. 

Potřebujete pomoc?

Jak již bylo řečeno, problematika zaměstnávání cizinců je spletitá a orientace v ní vyžaduje velkou dávku trpělivosti, zejména co se administrativy týče. Je tedy dobré na vašich případech a na tom, jak správně nastavit relokační balíčky, spolupracovat se specialisty.

V České republice je jedním takovým specialistou, jak zaměstnat cizince, agentura Foreigners, která už 13 let poskytuje imigrační a relokační služby jak jednotlivým cizincům (B2C), tak firmám (B2B), které chtějí legálně zaměstnávat zahraniční pracovníky. Záměrem těchto služeb je především to, aby firmám i jejich zaměstnancům ulevily od byrokracie a ušetřily je tak komplikovaných procesů, které jsou bohužel nedílnou součástí ekonomické migrace u nás. 

Jako jediná je díky své síti imigračních specialistů schopna pokrýt potřeby cizinců po celé České republice. Její tým 39 profesionálů se k dnešnímu dni postaral celkem o 16 599 spokojených klientů.

Existuje několik možností, jak díky Foreigners pravidelně zůstávat v obraze. Můžete se přihlásit k odběru jejich měsíčního HR newsletteru, ve kterém sdílí novinky, rady a tipy ze světa imigrace a relokace nebo se zúčastnit webinářů pro HR manažery, které na toto téma zdarma pravidelně pořádají. 

Nejbližší termíny webináře ZAMĚSTNÁVÁME CIZINCE 2022 se konají 23. února v 10:00 (v angličtině) a 15. března v 10:00 (v češtině). Už teď se můžete registrovat.

Klientům společnosti Scott.Weber Workspace Foreigners také exkluzivně nabízí 20 minutové konzultace na téma relokačních balíčků, případně zaměstnávání cizinců obecně. Nabídka platí do konce března 2022. Máte o takovou konzultaci zájem? Podívejte se na náš Member portál pro bližší informace. 

Další příspěvky

Články z oboruDoporučujeme
07. 09. 2023
Čas čtení 4 min. Coworking je stále populárnější u živnostníků, malých i velkých firem. Co je zdrojem jeho úspěchu…

Děkujeme, že máte zájem.

Teď už jenom stačí, když nám na sebe zanecháte kontakt. 

Pokud ale spěcháte, neváhejte nás kontaktovat na čísle: +420 601 389 500.

Váš tým Scott.Weber Workspace 

Máš zájem o tuto pozici?

Napiš nám něco o sobě



Máš zájem o tuto pozici?


Napiš nám něco o sobě

Pošlete nám životopis