Chcete zaměstnávat cizince? Dopřejte jim benefity v podobě relokačních balíčků

Stabilně nízká nezaměstnanost v Česku zapříčiňuje, že se firmy musí po talentovaných pracovnících dívat také v zahraničí. Zájem napříč odvětvími je tak velký, že se společnosti začínají předhánět v tom, kdo nabídne lepší benefity. Chystáte se i vy zaměstnat cizince, ale nejste si jistí, jak na to? Agentura Foreigners má 13 let zkušeností a ráda vám pomůže s celým imigračním i relokačním procesem. Poradí také, jak benefity pro cizince v podobě tzv. “relokačních balíčků” nejlépe nastavit.

Zaměstnávání cizinců

V České republice je v posledních pár letech stabilně nízká nezaměstnanost. I to zapříčiňuje zvýšený zájem o relokaci zaměstnanců ze zahraničí, a to prakticky ve všech oblastech ekonomické migrace napříč všemi regiony. Zájem je o bílé límečky, modré límečky i tzv. růžové límečky. Firmy se o kandidáty lidově řečeno “přetahují”.

Legální zaměstnávání cizinců ale není jednoduchou záležitostí. HR manažeři často nemají prostor ani čas orientovat se v neustále se měsíčních pravidlech a zákonech. Spousta informací se sice dá najít online, ale ty mohou být neúplné, nepravdivé, nebo se nemusí slučovat s tím, jak to funguje v praxi. Situaci komplikuje i to, že v každém městě může Úřad práce k této problematice přistupovat trochu jinak.

Imigrace, relokace, integrace

Péče o zahraniční zaměstnance nekončí ani s jejich příjezdem. Zejména ti cizinci, kteří jsou v České republice poprvé, budou potřebovat pomoct například s hledáním ubytování, registrací na Odboru azylové a migrační politiky a dalšími zdánlivými drobnostmi, se kterými si bez znalosti českého jazyka nebudou umět poradit.

I proto se u nabídek práce pro cizince pomyslným jazýčkem na vahách mohou stát benefity v podobě tzv. relokačních balíčků. Ty mohou obsahovat veškeré služby, co zahraniční zaměstnanec v Česku potřebuje, od pomoci s imigračními a relokačními záležitostmi až po poskytnutí pojištění, home search, tlumočnictví a interkulturní tréninky. 

Díky balíčku se cizinec bude cítit jako doma a bude se tak moc soustředit na svou práci. 

Potřebujete pomoc?

Jak již bylo řečeno, problematika zaměstnávání cizinců je spletitá a orientace v ní vyžaduje velkou dávku trpělivosti, zejména co se administrativy týče. Je tedy dobré na vašich případech a na tom, jak správně nastavit relokační balíčky, spolupracovat se specialisty.

V České republice je jedním takovým specialistou, jak zaměstnat cizince, agentura Foreigners, která už 13 let poskytuje imigrační a relokační služby jak jednotlivým cizincům (B2C), tak firmám (B2B), které chtějí legálně zaměstnávat zahraniční pracovníky. Záměrem těchto služeb je především to, aby firmám i jejich zaměstnancům ulevily od byrokracie a ušetřily je tak komplikovaných procesů, které jsou bohužel nedílnou součástí ekonomické migrace u nás. 

Jako jediná je díky své síti imigračních specialistů schopna pokrýt potřeby cizinců po celé České republice. Její tým 39 profesionálů se k dnešnímu dni postaral celkem o 16 599 spokojených klientů.

Existuje několik možností, jak díky Foreigners pravidelně zůstávat v obraze. Můžete se přihlásit k odběru jejich měsíčního HR newsletteru, ve kterém sdílí novinky, rady a tipy ze světa imigrace a relokace nebo se zúčastnit webinářů pro HR manažery, které na toto téma zdarma pravidelně pořádají. 

Nejbližší termíny webináře ZAMĚSTNÁVÁME CIZINCE 2022 se konají 23. února v 10:00 (v angličtině) a 15. března v 10:00 (v češtině). Už teď se můžete registrovat.

Klientům společnosti Scott.Weber Workspace Foreigners také exkluzivně nabízí 20 minutové konzultace na téma relokačních balíčků, případně zaměstnávání cizinců obecně. Nabídka platí do konce března 2022. Máte o takovou konzultaci zájem? Podívejte se na náš Member portál pro bližší informace. 

More posts

From our FieldRecommended
11. 09. 2023
Reading time 4 min. Coworking is becoming increasingly popular with sole traders as well as small and large companies….

Thank you for your interest.

Our workspace specialists will contact you shortly. We believe that together we will find the best solution according to your needs. Arrange a tour of our centers or try a day at the coworking space for free.   

However, if you are in a hurry, do not hesitate to contact us at +420 601 389 500.

Your Scott.Weber Workspace Team 



Máš zájem o tuto pozici?


Napiš nám něco o sobě

Pošlete nám životopis