5 hlavních důvodů, proč je coworking stále populárnější u lidí i firem

5 výhod coworkingu
5 výhod coworkingu

Čas čtení 4 min.

Coworking je stále populárnější u živnostníků, malých i velkých firem. Co je zdrojem jeho úspěchu a proč v něm čím dál více společností i zaměstnanců vidí budoucnost pracovního prostředí?

Coworking je koncept, který umožňuje pracovníkům velkých i malých firem, start-upům a třeba freelancerům pracovat společně ve sdíleném pracovním prostoru. Coworkingové prostory nabízejí infrastrukturu typického kancelářského prostředí včetně stolů, židlí, připojení k internetu a dalších služeb, jako jsou tiskárny, zasedací místnosti, call boxy nebo vybavené kuchyňky, kde je každý den čerstvé ovoce a neomezená konzumace nápojů. Toto uspořádání může být obzvláště výhodné pro ty, kteří by jinak pracovali samostatně z domova nebo ve veřejných prostorech. Součástí coworkingu jsou ve Scott.Weber i privátní kavárny s profesionálními baristy.

  1. Flexibilita – to je, oč tu běží

Jednou z hlavních předností coworkingových prostor je flexibilita. Uživatelé si mohou vybrat konkrétní typ prostoru a také kdy a jak dlouho jej chtějí využívat. Na výběr mají otevřený coworkingový prostor nebo různé druhy uzavíratelných, či neuzavíratelných místností a zón. Možnost ad hoc výběru prostor pomáhá zachovávat samostatnost a pružnost, kterých nelze v pronájmu tradičních kancelářích dosáhnout.

  1. Spolupráce a networking. Networkuješ? Dobře děláš!

Coworkingové prostory jsou navrženy tak, aby umožňovaly spolupráci a networking mezi členy. Pořádají se zde společenské akce s kulinářskými zážitky, přednášky a workshopy pro rozvoj znalostí a dovedností a také speciální eventy, kde se mohou klienti seznámit a případně navázat byznysovou spolupráci. Ve Scott.Weber tyto akce pravidelně pořádáme a jsme pyšní na to, že několik úspěšných projektů má zárodek v naší networkingové akci..

  1. Podpora duševní, fyzické a sociální pohody

Wellbeing (česky „pohoda“) odkazuje na stav celkové pohody člověka, jeho fyzické, duševní a sociální zdraví. Koncept wellbeingu je široký a zahrnuje celou řadu faktorů jako například osobní spokojenost, smysluplnost života, pocit štěstí a dobré vztahy s ostatními. Ve Scott.Weber u našich klientů podporujeme tento koncept všeobecné pohody. O fyzické zdraví klientů se staráme ergonomickým vybavením, vhodným osvětlením a kvalitním ovzduším v budovách. Organizujeme řadu pravidelných sportovních aktivit, jako je cvičení na terasách, či jógu. Zároveň podporujeme mentální a duševní pohodu našich klientů, a to prostřednictvím inspirativního designového prostředí, kde najdou spoustu relaxačních zón. Pořádáním přednášek, workshopů, či snídaní se klientům otevírá cesta do komunity Scott.Weber Workspace, kde můžou networkovat a navazovat tak pracovní i osobní vztahy.

  1. Ke Coworkingu lze mít přístup i do vlastních kanceláří

Vedle coworkingu mohou mít klienti přístup i do privátních flexibilních kanceláří. Ty jsou uzavřené, privátní a plně servisované. Pronajímá si ji konkrétní firma a je přístupná pouze jejím zaměstnancům. Klienti mají zároveň přístup do společných coworkingových zón. Jak to ale vypadá v praxi? Představte si jedno, či více pater v kancelářské budově. Při vstupu do prostor se nachází designová recepce s lounge, která je vstupní bránou do hlavního společného eventového a coworkingového prostoru s kuchyňkou, nebo privátní kavárnou pro klienty i návštěvy. Tyto prostory lemují kanceláře, kde sídlí větší i menší firmy různého zaměření. Prostory jsou doplněny zasedacími místnostmi, call boxy, relax a hracími zónami a mnoho dalšího.

  1. Významná úspora nákladů, starostí i vstupních investic

Koncept coworkingu a privátních flexibilních kanceláří a coworkingu je založený na principu outsourcingu. My se staráme o nábytek, technické zázemí, internet, úklid, recepci, či komunikaci s budovou. Pokrytím těchto potřeb klientům šetříme nejen náklady na vybavení, mzdy i administrativu, ale hlavně čas. Klienti si také často uvědomují, že být součástí komunity Scott.Weber Workspace má pro ně i businessový potenciál. Nenáročná komunikace všemi centry šetří nemalé náklady na marketing a vystupuje jako investice do budoucích obchodních i přátelských vztahů.

Coworkingové prostory nabízejí nejen flexibilitu a široké možnosti pronájmu kanceláří, ale i networking a wellbeing. Klienti tak získávají přístup k privátním i společným prostorům a profitují z úspor nákladů a služeb, díky outsourcingu a komunitnímu přístupu.

Další příspěvky

Články z oboruDoporučujeme
29. 08. 2023
Rozhovor s Ondřejem Hubatkou: Vize Scott.Weber Workspace, aktuální pohledy a budoucí směr. Hledáte moderní, flexibilní a inovativní pracovní prostory,…

Děkujeme, že máte zájem.

Teď už jenom stačí, když nám na sebe zanecháte kontakt. 

Pokud ale spěcháte, neváhejte nás kontaktovat na čísle: +420 601 389 500.

Váš tým Scott.Weber Workspace 

Máš zájem o tuto pozici?

Napiš nám něco o sobě



Máš zájem o tuto pozici?


Napiš nám něco o sobě

Pošlete nám životopis