Jakou roli hraje v životě zaměstnance pracoviště?

Kancelář Praha 6, Blox
Kancelář Praha 6, Blox

Lidé v práci tráví podstatnou část svého času, osobního života a zdraví si ovšem váží čím dál více.

Po dlouhých měsících práce z domova během pandemie se priority zaměstnanců mění. Mnoho z nich uvítalo návrat do kanceláří, změnila se však jejich motivace k cestě do práce. Většina firem zároveň zjistila, že práce z domova je stejně tak možná jako práce z kanceláří. Ani ve Scott.Weber nezapomínáme na to, že pracoviště nyní slouží především jako místo diskuzí, spolupráce s kolegy, inspirace a seberealizace.

Protože jsou osobní čas, zdraví a psychická pohoda pro zaměstnance čím dál důležitější, moderní kancelářské prostředí musí jejich požadavky reflektovat a poskytovat kvalitní zázemí pro „well-being”. Ve Scott.Weber Workspace klademe důraz na správný balanc mezi prací a volným časem. Veškeré naše komunitní prostory jsou koncipovány tak, aby nabídly místo pro soustředění i pro relaxaci a socializaci.

Co by nemělo chybět v moderním pracovní prostředí?

Všechna flexibilní pracovní prostředí od Scott.Weber se nacházejí v atraktivních lokalitách. Typicky v nich naleznete prostorné terasy, kde je možnost dát si v klidu kávu, pokochat se výhledem a nabrat energii na čerstvém vzduchu. Kanceláře musí přirozeně poskytovat dostatek prostorů, kde zaměstnanci naleznou klid pro soustředěnou práci. Zároveň by měly být prostředím, ve kterém se lidé mohou setkávat a tvořit komunitu. Například sdílená kuchyň, nebo otevřené prostory s křesly a gauči tvoří skvělé místo pro vzájemnou interakci či networking. Relaxační prostory a hrací zóny zase slouží jako příjemné odreagování.

Je důležité nabídnout dostatečnou variaci alternativních pracovních míst, aby si každý našel to své. Styl a efektivitu práce totiž výrazně ovlivňuje ergonomie pracovního prostředí a je třeba na to myslet již při jeho plánování.

A co je nejdůležitější pro zdraví zaměstnanců?

Primárně musíme poskytnout lidem kvalitní místo pro práci. Nejdůležitějším elementem je výběr židle, ideálně doplněný tréninkem správného sezení. K tomu pomůže i výběr monitoru s ergonomickým držákem, případný filtr pro citlivější oči a stabilní, výškově nastavitelný stůl.

Dalším aspektem zdravého pracovního prostředí je vzduch. Klimatizace, výměna vzduchu a otevíratelná okna jsou jednou z priorit při návrhu našich prostor. Již při výběru nového centra zároveň zvažujeme nemovitosti, které splňují všechny potřebné normy a certifikace zdravé budovy.  Veškeré prostory rádi doplňujeme rostlinami, které čistí vzduch a jsou důležitým prvkem z designového i zdravotního hlediska.

Biofilní design zaměřený na vztah k zeleni a přírodní cykly je v současnosti jedním z nejvýraznějších trendů při tvorbě kancelářských prostor. V exteriéru budov ho zastupují typicky parky, fontány a jezera. V interiéru se pak jedná o přírodní prvky, jako jsou zelené stěny nebo samostatné pokojové rostliny, ale také o dostatek přirozeného světla nebo výhled na zeleň. Biofilní design přibližuje pracovní prostředí přírodě, a to má blahodárný vliv na psychiku i celkové zdraví.

Zaměstnanci oceňují také rekreační zóny, veřejné parky, promenády a sportoviště v blízkosti pracovišť. Mohou si tak kdykoliv během dne udělat pauzu od pracovních povinností.

Robert Velíšek, Head of Real Estate & Facility

Chcete se přijít podívat, jak vypadá moderní pracovní prostředí v pojetí Scott.Weber Workspace, nebo si vyzkoušet den zdarma v coworkingu? Rádi Vás našimi prostory provedeme.

 

Další příspěvky

Články z oboruDoporučujeme
07. 09. 2023
Čas čtení 4 min. Coworking je stále populárnější u živnostníků, malých i velkých firem. Co je zdrojem jeho úspěchu…

Děkujeme, že máte zájem.

Teď už jenom stačí, když nám na sebe zanecháte kontakt. 

Pokud ale spěcháte, neváhejte nás kontaktovat na čísle: +420 601 389 500.

Váš tým Scott.Weber Workspace 

Máš zájem o tuto pozici?

Napiš nám něco o sobě



Máš zájem o tuto pozici?


Napiš nám něco o sobě

Pošlete nám životopis