Hledáte sídlo firmy, které vám ulehčí podnikání?

Proč si podnikatelé zřizují virtuální sídla? 

Čím dál více lidí podniká z domova, z kavárny nebo občas třeba z pláže. Přestože mnoho odvětví toto v dnešní době dovoluje, i takový podnikatel potřebuje mít sídlo firmy. Rostoucím trendem tak jsou takzvaná virtuální sídla. Co to vlastně je a jaké výhody to firmám přináší? To se dozvíte na následujících řádcích.  

Sídlo jako zákonná povinnost 

Každý subjekt podnikající v České republice, ať už firma či OSVČ, musí mít ze zákona dané sídlo podnikání. Je to adresa, kterou uvádíte při zápisu svého podnikání do živnostenského rejstříku nebo při vzniku firmy do obchodního rejstříku. Adresu sídla podnikání zveřejňujete na firemních smlouvách a oficiálních dokumentech. Ty vám na ni zasílají také úřady.  

Dobrá adresa jako marketingový nástroj 

Představte si situaci, kdy se rozhodujete mezi dvěma téměř identickými obchodními partnery. S žádným nemáte osobní zkušenost a nedokážete odhadnout kvalitu jejich produktu nebo služeb. Začnete si o nich tedy zjišťovat co nejvíce informací. Při brouzdání po internetu nic směrodatného nenajdete, liší se však v jednom na pohled malém detailu. Je jím sídlo firmy. První dodavatel sídlí v Praze na lukrativní adrese. Druhý uvádí adresu vesnice, o níž jste sotva slyšeli. Kterého z nich byste si vybrali? Správný výběr sídla firmy může udělat dobrý první dojem a výrazně pomoci k budování obchodních vztahů.  

Virtuální sídlo jako úspora i parťák 

Udržování kanceláře může měsíčně vyjít i na několik desítek tisíc korun. S virtuálním sídlem ušetříte peníze za stálý pronájem kanceláří, mzdy asistentky a další. Snadno se však stane také vaším věrným pomocníkem.  

Přepošle vám korespondenci a zásilky, které přijdou na jméno Vaší firmy. Už žádné zdlouhavé čekání na poště! Přesměruje nebo vyřídí Vaše telefonické hovory. A pokud občas přece jen potřebujete místo pro setkání s týmem či klienty, mnoho virtuálních sídel nabízí možnost pronájmu zasedaček nebo jiných prostor, v nichž vaše schůzka proběhne v pohodové atmosféře.  

Je virtuální sídlo řešením pro vás? 

Nepotřebujete pro svou činnost stálou kancelář, ale sídlo doma v obýváku nepůsobí dostatečně profesionálně?  Pro mnoho podnikatelů a společností je adresa sídla podstatným aspektem pro zisk nové klientely. Do této skupiny podnikatelů se často řadí kreativní agentury, společnosti poskytující grafický design, PR agentury či holdingové společnosti.  

Postup je plně v souladu se zákonem. Ten vyžaduje, aby každá společnost měla v obchodním rejstříku zapsané zákonné sídlo, které je správně označeno. Virtuální sídlo je vhodné pro „firmy řízené z domova” i pro větší společnosti. 

Balíček Sídlo Prémium od Scott.Weber poskytuje komplexní řešení pro maximální pohodlí klientů bez nutnosti jejich fyzické přítomnosti na pobočce. Vaši poštu Vám naskenujeme a v případě zájmu zajistíme i fyzické přeposílání korespondence a zásilek, či přesměrování a vyřizování telefonických hovorů. Pracovat můžete odkudkoliv a přesto mít v Praze místo pro schůzky s klienty, zaměstnanci nebo efektivně pracovat v inspirujícím prostředí coworkingu. Zasedací a konferenční místnosti nebo profesionální podcastové studio můžete využívat za zvýhodněné ceny. Vysoké flexibility dosáhnete díky možnosti využití všech našich center po Praze.  

Zajistěte si sídlo společnosti v reprezentativní budově business centra s reálným administrativním zázemím a vyškoleným personálem. Kontaktujte nás na [email protected] nebo telefonicky na čísle: +420 601 389 500
.

Další příspěvky

Články z oboruDoporučujeme
07. 09. 2023
Čas čtení 4 min. Coworking je stále populárnější u živnostníků, malých i velkých firem. Co je zdrojem jeho úspěchu…

Děkujeme, že máte zájem.

Teď už jenom stačí, když nám na sebe zanecháte kontakt. 

Pokud ale spěcháte, neváhejte nás kontaktovat na čísle: +420 601 389 500.

Váš tým Scott.Weber Workspace 

Máš zájem o tuto pozici?

Napiš nám něco o sobě



Máš zájem o tuto pozici?


Napiš nám něco o sobě

Pošlete nám životopis