Inspirace pětihvězdičkovým hotelem

Provozujeme již dvanácté centrum flexibilních kanceláří v pražské Rustonce.

Po společnosti NewWork jsme převzali nejen prostory, ale i nájemce. Plánujeme výrazný redesign prostor a spojit ho se sousedným prostorem společnosti CITRIX, který je proveden ve velmi vysokém standardu. Po změně dispozičního řešení bude plně odpovídat našim potřebám a budeme tak moci nabídnout moderní kanceláře, spoustu sdílených zón, různých typů pracovišť, zasedací a eventové prostory na ploše s rozlohou 4200 metrů čtverečných.

Poptávka po coworkingu a flexibilních pracovištích vzrostla až o 300 procent ve srovnání s dobou před 2 roky.

Dnešní doba je pro stavbu nových kancelářských center zdlouhavá, riziková a nákladná. Za výrazným růstem poptávky po flexibilních kancelářích stoji změna preference na realitním trhu. Přes osmdesát procent firem dnes preferuje flexibilní kanceláře.

Všichni kromě velkých společností, které si i nadále podrží své vlastní prostory zvažují tento model zejména kvůli obtížné predikci růstu, počtu zaměstnanců a dalších potřeb. U nás mohou uzavírat nájemní smlouvy na velice krátkodobé bázi a mohou snadno navyšovat nebo zmenšovat obsazený prostor, prakticky z měsíce na měsíc.

Dnešní statistiky říkají, že dnes více než 90 % firem opracuje ve špatně navržených pracovních modelech.

Problém spočívá v tom, že lidé většinou pracují v jedné velké kanceláři a svůj prostor sdílejí s ostatními. Neočekávané telefonní hovory, pracovní schůzky, nebo vyprávění zážitků ze včerejšího večera jsou často rušivými elementy. Člověk během pracovního dne vykonává průměrně 6 různých činností. Proto se snažíme zajistit, aby byli v dosahu vhodné prostory, zóny a také personál.

Lidé reprezentující generaci Z nikdy nezažili čtyřicetihodinovou týdenní pracovní dobu a jejich návyky jsou zcela odlišné.

Jsou jiní než my, mají jiná pravidla hry, potřebují dynamiku. Mizí hranice mezi osobním a pracovním životem, který jim musí dávat smysl. Snažíme se předčit jejich očekávání. Aktivní práci s klientem jsme přejali z oboru hospitality a inspirujeme se pětihvězdičkovými hotely.

O predikci pracovních návyků, obsazenosti plochy našich center velkými společnostmi i o tom, jestli pro naše klienty chystáme zřídit služby jako je babysitting nám prozradil Adam Zvada v rozhovoru pro ESTATE.CZ.

 

More posts

From our FieldRecommended
11. 09. 2023
Reading time 4 min. Coworking is becoming increasingly popular with sole traders as well as small and large companies….

Thank you for your interest.

Our workspace specialists will contact you shortly. We believe that together we will find the best solution according to your needs. Arrange a tour of our centers or try a day at the coworking space for free.   

However, if you are in a hurry, do not hesitate to contact us at +420 601 389 500.

Your Scott.Weber Workspace Team 



Máš zájem o tuto pozici?


Napiš nám něco o sobě

Pošlete nám životopis