Rozhovor s Ondřejem Hubatkou ze Scott.Weber Workspace

Rozhovor s Ondřejem Hubatkou: Vize Scott.Weber Workspace, aktuální pohledy a budoucí směr.

Hledáte moderní, flexibilní a inovativní pracovní prostory, které nabízí víc než jen stůl a židli? V exkluzivním rozhovoru s panem Oldřichem Hubatkou, Head of marketingu ze společnosti Scott.Weber Workspace se věnujeme tomu co je odlišuje od konkurence.

Ponořme se proto na chvíli do světa, kde interiér, wellbeing a servis pro šéfy firem nejsou jen hesla, ale klíčové hodnoty. Prozkoumejte, jak Scott.Weber Workspace přistupuje k produktivitě, jak navrhuje své prostory a jak se odráží od tradičních kancelářských konceptů. Ve světě moderního podnikání se stále častěji oceňuje flexibilita a inovace. Právě tyto hodnoty představují Scott.Weber Workspace, lídr v oblasti sdílených pracovních prostorů. V následujícím rozhovoru nahlédneme pod pokličku této dynamické společnosti, která nejen reaguje na současné trendy, ale i aktivně tvaruje budoucnost pracovního prostředí.

Jak se Scott.Weber Workspace liší od ostatních poskytovatelů flexibilních pracovních prostor na trhu?

Od ostatních poskytovatelů se lišíme ve třech rovinách.

První jsou interiéry. I když o sobě každý říká, jak je má krásné a moderní, v našem případě si při vší skromnosti myslím, že vyšlapáváme cestičku celému trhu. Máme interní odborníky a zahraniční experty a inspirujeme se ve vyspělých trzích, jako je USA, Velká Británie a Singapur. Inspirace pak modifikujeme a přenášíme na české reálie. Velmi pečlivě sledujeme i sociologické výstupy věnující se potřebám nově nastupujících generací do pracovního procesu. Ultimátním cílem je, aby se u nás všichni lidé cítili skvěle, byli produktivní a do práce v našich flexibilních kancelářích nebo coworkingu se prostě těšili.

Druhou rovinou je wellbeing, česky pohoda. Nejen interiéry, ale i služby a aktivity směřují k tomu, aby se u nás klienti cítili dobře. Ať už se bavíme o wellbeingu fyzickém nebo duševním. Kromě nabídky prostor pro relaxaci, inspiraci či spolupráci pořádáme i eventy, kde se klient může zbavit stresu, socializovat se nebo si zasportovat. Pro zajímavost: V nově připravovaných lokalitách budeme mít i své bistro a kuchaře, který bude zprostředkovávat kulinářské zážitky nejen v rámci námi pořádaných eventů – klienti si budou moci našeho kuchaře vypůjčit i na vlastní akce

Třetí rovinou je servis pro šéfy firem. Už nyní se snažíme, aby na nás mohly firmy outsourcovat více než jen provozní činnosti, které je zdržují vlastního byznysu. Tuto rovinu chceme výrazně posilovat. Našim cílem je, aby se management a šéfové plně věnovali podnikání a o maximum dalších povinností se starali naši odborníci.

Jaké jsou hlavní prvky, na které se Scott.Weber Workspace zaměřuje při navrhování svých pracovních prostor a jak ovlivňují produktivitu a pohodu zaměstnanců?

Jak naznačujete, prvků je více. Jedním z našich pilířů je produktivita. Tento pilíř zahrnuje širokou škálu činností a bohužel asi nepůjde představit každou z nich.

Produktivity vnímáme dvojím způsobem. Jednak to je o poskytování toho nejlepšího zázemí pro firmy všech velikostí. Privátní flexibilní kanceláře vybavujeme nadstandardně kvalitním nábytkem, ať už z hlediska materiálu, tak i ergonomie. Máme prostory, kam se může člověk zavřít a soustředěně pracovat.

Máme zóny, kde může relaxovat, dostat ze sebe stres, uvolnit se – například s kvalitními německými masážními křesly. Máme také game zóny, kde se klient odreaguje, i týmové prostory pro rychlé porady a malé i velké brainstormingy.

Vše je samozřejmě vybavené špičkovými technologiemi. Naše lokality většinou disponují i terasami poskytujícími další prostor pro produktivní práci či relax. Využít se dají i na firemní akce. Například u nově chystané lokality Port7 máme hned tři privátní terasy. U připravované lokality Dock zase budeme mít privátní terasy s vlastní komunitní zahradou.

Jaké jsou hlavní výhody pro firmy, které se rozhodnou pro kanceláře Scott.Weber Workspace, místo tradičních kancelářských prostor?

Asi největší rozdíl bude ve flexibilitě. U tradičních kanceláří máte kontrakty na 5, 7 a klidně i 10 let. U nás jsou klienti vázáni pouze krátkodobě a mohou tak své prostory zvětšovat či zmenšovat podle aktuální potřeb.

Ať už z hlediska počtu pracovních míst, tak i co se týká plochy, za kterou platí. A pokud to je nezbytné, mohou prostory i zcela opustit.

Tato flexibilní koncepce přináší firmám celou škálu výhod. CEO OfficeRnD Miro Miroslavov například říká, že flexibilní kanceláře nejlépe reaguji na současný hybridní model práce a díky tomu mohou snížit firmám náklady až o 40 %.

Flexibilita spočívá i v tom, že prostor klientovi připravíme přímo na míru. Nejen z hlediska designu, ale i vybavení nábytkem, ICT či kyberzabezpečením. Firmy tak snadno ušetří statisíce, nebo spíše miliony, na vstupní investici. Zároveň na nás mohou outsourcovat velkou část provozních a back office činností, a věnovat se tak více svému podnikání. Navíc, jak jsem již zmiňoval, chystáme pro naše klienty i další servis.

Co ještě stojí za zmínku je skvělý tým pracovníků Scott.Weber. Jedna z našich hodnot je, že vše začíná a končí u klienta, který musí vědět, že je o něj postaráno. Kolegyně a kolegové na lokalitách jsou klíčoví, protože to jsou právě oni, kteří vytváří příjemnou a lidsky vřelou atmosféru.

Jsou zásadní pro budování komunity Scott.Weber, kterou společně s klienty tvoříme.

Myslím, že od tradičních kanceláří se lišíme i z hlediska úrovně interiéru a doplňkových služeb, ale na to tady už asi nemáme prostor.

Mohli byste nám říci více o vašem nejnovějším expanzi do lokality DOCK v Praze 8? Jaké unikátní funkce a výhody tento nový prostor nabízí?

Dock se nachází v Libni u slepého ramene Vltavy na metru Palmovka. Je součástí projektu Dock In společnosti Crestyl, který získal prestižní ocenění CIJ Awards. Lokalita je skvělá v tom, že okolo vede cyklistická a běžecká trasa linoucí se podél řeky až do Stromovky a v areálu je mimořádné bohatá občanská vybavenost. Od kaváren a restaurací přes pražírnu či fitko až po čistírnu oděvů.

I když na podobě interiérů ještě pracujeme, už nyní můžeme prozradit, že klienti budou mít dosud největší poměr sdílených prostor na relaxaci a koncentraci. Budeme tam mít modulární eventové prostory, na které naváže naše bistro, kde budeme mít šéfkuchaře specializujícího se na zážitkovou kuchyni.

K dispozici bude klientům velká terasa, na níž budeme v komunitní zahradě pěstovat vlastní plodiny a koření pro kuchaře nebo pro vlastní spotřebu.

Velmi důležitá je i udržitelnost. Budova má velmi přísnou certifikace LEED Gold, interiéry zase budeme koncipovat v duchu WELL certifikací.

Jak se Scott.Weber Workspace konkrétně snaží podporovat udržitelnost a šetrnost k životnímu prostředí ve svých prostorách?

Budovy vybíráme podle mnoha kritérií. Mezi ty důležité, ne-li nejdůležitější patří právě udržitelnost a šetrnost k životnímu prostředí. I to je jeden z důvodů, proč jsme v Áčkových budovách, které splňují jedny z nepřísnějších certifikací LEED a BREAM. Ale jeden příklad za všechny. V nově otevřené lokalitě The Park jsme pořídili speciální přírodní materiál podlah.

Navíc u výrobce, který má výrobu a procesy certifikované jako uhlíkově neutrální. Díky tomu jsme ušetřili 17 tun oxidu uhličitého, což je ekvivalent 67 918 km ujetých autem. Ale nejde jen o certifikaci budovy jako celku. Je to i o interiéru, kvalitě vzduchu, vody, úrovni přírodního světla a dalších kritériích, které hodnotí certifikace WELL. Tu máme v budově Port7, v souladu s ní připravujeme i interiéry Docku, jak jsem již zmiňoval.

Jaké jsou SW’s  budoucí plány pro expanzi a inovaci v oblasti flexibilních pracovních prostor?

Rok 2023 je velmi dynamický. S novým rokem jsme od konkurence převzali Rustonku, což byla toho času naše největší lokalita s více jak 4 000 m2.V dubnu jsme zase otevřeli lokalitu The Park. V červnu otevřeme lokalitu Port7 a na začátku roku 2024 pak zmiňovanou lokalitu Dock. A samozřejmě nekoukáme jen po lokalitách v Praze, díváme se i do regionů.

Jaké trendy v oblasti kancelářských prostor a designu očekáváte v následujících letech a jak se Scott.Weber Workspace chystá na tyto změny reagovat?

Trendem je přizpůsobení prostor tak, aby byly v souladu s hybridním modelem práce, individuálními potřebami firem a jednotlivců a také maximalizovali wellbeing neboli pohodu. Jistě chápete, že to opravdu není jednoduché a je k tomu potřeba tým zkušených a inovativních odborníků. Za naplňování všech těchto požadavků stojí široká škála služeb a aktivit.

Když bych měl uvést nějaké konkrétní dílčí příklady, stále důležitější je pro klienty třeba počet call boxů, focus rooms a jiných uzavíratelných prostor. To, co dříve bohatě stačilo, je dnes málo. Zatímco dřívější poměr sdílených zón a kanceláří byl 80:20, dnes jej plánujeme na 50:50. Nikdo už nechce jezdit do práce, aby osm hodin seděl na jednom místě.

Koncept tradičních kanceláří je překonaný. Zatímco u vnitřních prostor probíhá neustálá dílčí evoluce, u služeb to je mnohem rychlejší, dynamičtější a z hlediska know-how náročnější proměna. Lidé a jejich požadavky se mění stále rychleji.

Děkujeme panu Hubatkovi za otevřený rozhovor, ve kterém nám představil myšlenky a pohledy Scott.Weber Workspace na danou problematiku. Vážíme si vašeho času, vážení čtenáři, a děkujeme vám za pozornost.

Autor: Tým kanceláře.cz
Na celý článek se můžete podívat tady.

More posts

From our FieldRecommended
11. 09. 2023
Reading time 4 min. Coworking is becoming increasingly popular with sole traders as well as small and large companies….

Thank you for your interest.

Our workspace specialists will contact you shortly. We believe that together we will find the best solution according to your needs. Arrange a tour of our centers or try a day at the coworking space for free.   

However, if you are in a hurry, do not hesitate to contact us at +420 601 389 500.

Your Scott.Weber Workspace Team 



Máš zájem o tuto pozici?


Napiš nám něco o sobě

Pošlete nám životopis